diumenge, 19 de desembre del 2010

Clot de Galvany

El dia 17 de desembre, els meus companys i jo, vam anar al clot de Galvany a fer una visita guiada, i Eugènia va dir que teniem que recollir informació sobre aquest lloc. Doncs, a continuació vorem tota l'informació què he arreplegat:

És al baix Vinalopó, entre Santa Pola i Elx. Es troba al litoral, nord-oest del riu Vinalopó. El seu nom ve de forat de Galvany. Ja que Clot= Forat, i Galvany seria una paresona que poseïa moltes terres. Ocupa 366,31 ha. Disposa d'un centre d'informació per als visitants, aules de la naturalessa i itineraris.
És l'exemple típic de diferents ecosistemes que tenen una flora i fauna amb varietats. De fauna podem destacar: la rosseta, l'oroval, l'ànec capblanc i el roget, granotes verdes, tòtils. Motes aus migratòries descansen ací per a reposar cap al seu viatge a Àfrica. De flora podem mencionar èspecies autòctones i alòctones, com és el cas de les palmeres. S'ha de destacar la presència de l'eucaliptus (pot produir foc), atmetlers, herba, diferents arbustos...
Actualment hi ha un fort impacte medioambiental dels èssers humans cap al paratge natural, ja que les contruccions d'edificis estàn molt prop d'ell.

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Procura fer els comentaris clars i senzills, no et compliques massa ja que pots agafar "vicis" d'escritura i t'expresaràs malament. Procura també no tindre faltes d'ortografia.

Llicència de Creative Commons Aquesta obra està subjecta a una llicència de Javi Gombao®